+31643226239

dwrkopie

 

Drive By Wire

opereert vanuit de zwoele stad Deventer, in het middenoosten van Nederland.

De charismatische front vrouw Simone Holsbeek-vocals (Cords, ex-Telefunk), Alwin Wubben-low-down-dirty-guitar en Jerome Miedendorp de Bie die op ongelovelijke wijze op de drums slaat. (Beiden spelen ook in Cords). De Line-up wordt verder aangevuld met Marcel Zerb on bass and  René Rutten (The Gathering), die op gezette tijden muren van geluid toevoegd aan de Drive-By-Wire “heavy desert groove…”

Een gedeukte en gebutste ‘69 Dodge Charger die, vol gas door de smeulende woestijn in de richting van een naderende tornado, met Josh Homme achter het stuur terwijl de Stooges en Soundgarden  met P.J. Harvey op de achterbank performen, dat is wel de beste omschrijving van de Drive By Wire sound…ooh yeah!

Na de release van het debuut-album in april 2006 en het tweede album “Between Ocans”
kregen ze dusdanig veel lovende kritieken, in zowel binnenlandse als buitenlandse media dat het resulteerde in een geweldige club-tour door Nederland. Ze rockten op de podia’s van de meest bekende clubs zoals:
Paradiso (Amsterdam), Tivoli (Utrecht), Patronaat (Haarlem), Burgerweeshuis (Deventer), Effenaar (Eindhoven), Melkweg (Amsterdam), Doornroosje and Lux (beiden Nijmegen), Vera (Groningen). Ze waren te gast op de vele festivals, tourden met coole bands zoals Mudhoney, Kyuss Lives! , Brant Bjork , The Gathering …. En ze brachten de Rock-O-Rama van Drive By Wire dwars door Engeland, Switserland en Griekenland, Ze lieten een spoor van smeulende podia en overdonderd publiek achter….
Medio september zal de release van al weer het vierde album zijn.

drivebywirelogo

Simone Holsbeek